Pripreme za modnu jesen na edukacijskoj radionici Ivane Pavić

Red druženja, red ukusnih zalogaja i finih pića, red make up savjeta, a ponajviše interakcija i edukacija kada je riječ o odijevanju – sve je to dočekalo proteklog vikenda sudionice radionice Stilska jednadžba koju organizira modna stilistica Ivana Pavić.

Za razliku od prošle radionice koja je održana krajem svibnja, na ovoj je uvedeno puno noviteta, a sve u službi postizanja cjelovitog doživljaja i zaokruživanja jedinstvene ženske priče. Tako je sudionice radionice posebno uveselio Estée Lauder make up corner gdje su sve dame mogle potražiti savjet oko idealnih make up proizvoda namijenjenih baš za njihov tip lica, kao i tips & tricks te touch up za koji se pobrinula vizažistica. Također, sudionice su naučile i nekoliko kreativnih načina vezanja marama te još jednom potvrdile koliko su detalji uistinu bitni kada je odijevanje u pitanju. Na radionici je predstavljena i nova jesenska kolekcija brenda Twinset čije je ključne komade Ivana izabrala specijalno za polaznice radionice, kao i vrhunsku obuću te torbice iz Karla trgovina kako bi cijeli vizualni dojam bio zaokružen.

‘Uvijek ističem, kako je moj cilj osloboditi žene mišljenja da su moda i stilisti rezervirani isključivo za celebrity svijet, tako da im na svojim radionicama želim dati jedan kompletan paket iskustva, proizvoda i edukacije kako bi svakodnevno sebi olakšale izbor odjeće te modnih dodataka. Naime, 60 posto informacija dobivamo iz neverbalnih komunikacijskih signala u koje spade i način odijevanja te vizualan dojam. Tako da smo i prije nego progovorimo već poslali određenu poruku – što je nadasve važno u poslovnoj komunikaciji’, pojašnjava Ivana.

Sudionice su tako naučile koji su odjevni komadi najbolji za njihov tip tjelesne građe, kako od svega 10 kvalitetnih odjevnih komada stvoriti savršenu kapsula kolekciju te na takav način uvijek imati što za odjenuti i izgledati dotjerano, kako pomiriti dužine i proporcije te kako pravilno odabrati tip obuće sukladno donjim dijelovima outfita. Cijela radionica bila je popraćena vizualno jasnim i interaktivnim primjerima, a pitanja i zainteresiranosti nije nedostajalo tako da se vrlo brzo razvila opuštena atmosfera, uzajamni dijalog te dijeljenje iskustava i nedoumica.

‘Stilska jednadžba je moj projekt koji za zadatak ima mnogo više od dijeljenja banalnih modnih savjeta. Cilj mi je osvijestiti ljude, koliku zapravo moć ima način odijevanja  kao element neverbalne komunikacije. Naime, kroz rad sam se susrela s mnogo primjera gdje osobe s novoizgrađenim stilom počinju zračiti novom energijom i samopouzdanjem koji se onda reflektiraju na cijelu lepezu njihovog djelovanja općenito. Dakle, iako na prvu djeluje površno, odjeća je bitan faktor funkcioniranja i izražavanja svakoga od nas pa joj se na takav, ozbiljan, način treba i pristupiti.  Jedan od glavnih zadataka mi je naučiti sudionice što konkretno tražiti prilikom kupnje i naučiti ih prepoznati zašto to traže – jer na takav način štede vrijeme i novac’, zaključuje Ivana na čijoj su web stranici u tijeku predbilježbe za novu radionicu.

Foto John Pavlish