Učinkovit saveznik u anti-ageing njezi, a pogodan za sve tipove kože

Moćni derivat vitamina A, retinol, najtraženiji je kozmetički sastojak na popularnoj internetskoj tražilici Google. Retinol suvereno dominira svim raspravama koje se dotiču tematike anti-ageinga intrigirajući podjednako dermatologe, kozmetologe i farmaceute, ali i potrošače. Interes koji izaziva može zahvaliti svojoj nedvojbenoj učinkovitosti u ispravljanju glavnih znakova starenja kože: smanjivanju vidljivosti bora, finih linija i hiperpigmentacijskih mrlja čineći kožu lica glađom, čvršćom i zategnutijom. Stoga ne čudi da je retinol postao nezaobilazni dio anti-ageing rutine, a njegove mnogobrojne prednosti naglašavaju i dermatolozi koji preporučuju njegovo uvrštavanje u dnevnu njegu.

Kako bi optimizirao efikasnost retinola u kućnoj skincare rutini, Vichy je lansirao Liftactiv Retinol Specialist Serum koji se sastoji od 0,2% čistog retinola obogaćenog probiotičkim frakcijama i biopeptitidama koji jačaju njegov anti-age učinak. U kombinaciji, probiotičke frakcije ublažavaju nuspojave retinola poput crvenila i iritacije koje se mogu javiti ako se retinol u rutinu ne uvodi postepeno ili se ne zaokruži sa SPF-om. Ujedinjujući ga s probiotičkim frakcijama, Vichy je maksimizirao učinkovitost retinola čineći Liftactiv Retinol Specialist Serum prikladnim za korištenje i na najosjetljivijim tipovima kože.

Učinkovitost Liftactiv Retinol Specialist Seruma ispitana je na jednoj od najdugotrajnijih kliničkih studija u trajanju od pet mjeseci, a rezultati su pokazali značajan napredak u ublažavanju svih znakova starenja: od smanjenja vidljivosti svih tipova bora, pa i onih najdubljih, do povećanja čvrstoće, punoće i glatkoće kože te ujednačavanja tena. 92% žena primijetilo je da im je koža lica čvršća, 84% uočilo je da je popunjenija, a 70% uočilo je zamjetno smanjenje i sužavanje pora. Osim učinkovitosti na ublažavanje znakova starenja, Liftactiv Retinol Specialist Serum izuzetno je jednostavan za korištenje, nema dodanih mirisa, a njegova mliječna tekstura brzo se upija u kožu ne stvarajući osjećaj težine na koži.

Provjerite kako je bilo na nedavnom ‘speed-dating’ eventu na kojem je Vichy predstavio novosti svoje Liftactiv linije.

‘Retinol je keratolitik koji uklanja mrtve stanice s kože, potiče bržu izmjenu stanica u koži, potiče sintezu kolagena i fibroblasta te djeluje protuupalno van kozmetike i ugodno potiče puniji izgled kože. Ujednačava i poboljšava teksturu kože, uklanja sitne bore i hiperpigmentacije, sprječava i smanjuje akne, čisti pore. Retinol je najpropisivaniji sastojak u mojoj ordinaciji, a jednako ga preporučam ženama i muškarcima, mlađima i starijima’, rekla je dr. sc. Željana Bolanča, spec. dermatologije i venerologije.

Dr. Željana Bolanča i Korana Gvozdić na predstavljanju Vichy Liftactiv linije

Kako bi učinak korištenja retinola kao noćnog seruma bio optimalan, važno je uvesti ga u rutinu postepeno, te ga oprezno kombinirati s drugim kozmetičkim proizvodima kao što je Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema s prokolagenim peptidima koji ugodno djeluju na razinu kolagena u koži. Liftactiv Retinol Specialist Serum i Collagen Specialist dnevna krema u kombinaciji čine snažan anti-ageing duo koji učinkovito ublažava glavne znakove starenja poput bora, smanjene čvrstoće kože i hiperpigmentacijskih mrlja. Peptidi kolagena u jutarnjoj beauty rutini učinit će kožu punijom, a korištenje retinola u noćnoj rutini pomoći će oporavku kože tijekom spavanja. Dermatolozi preporučuju postepeno uvođenje retinola u rutinu, dva puta tjedno navečer u prvom tjednu korištenja, svaku drugu večer u drugom tjednu korištenja te svaku večer u trećem tjednu. Kako retinol povećava osjetljivost na UV zračenje, osim Liftactiv Collagen Specialist dnevne kreme s kojom retinol čini moćni anti-ageing duo, dermatolozi preporučuju obvezno korištenje zaštite SPF 50 kao što je Capital Soleil UV-age Daily za optimalnu zaštitu od fotostarenja i štetnih utjecaja sunca.

Konzistentna primjena formule koja se sastoji od dnevne kreme s prokolagenim peptidima ujutro, retinola uvečer i zaštite SPF 50 tijekom dana predstavlja učinkovit anti-ageing protokol koji su potvrdile brojne kliničke studije i u čiju se efikasnost za ublažavanje svih znakova starenja svakim danom uvjerava sve više žena.