Iskreno odgovorite na tri pitanja i donesite pravu odluku o udomljavanju psa

Život sa psom jedna je od najljepših stvari na svijetu za sve ljubitelje životinja. Mahanje repom, pseće pusice i osmijesi svaki put kad se vratite doma nešto su što svakog vlasnika pasa ostavi bez daha. No, odluka o posjedovanju ili udomljavanju pasa nije mala i nosi mnogo obaveza. To je odgovoran posao na idućih 15-tak godina koji se ne smije shvatiti olako.

Nije važno samo biti siguran da želite psa nego i pažljivo odabrati pasminu, proučiti karakter životinje i sve to uskladiti s načinom života.

Ovo su 3 pitanja koje si svaki budući vlasnik pasa treba postaviti prije udomljavanja:

Koja je idealna pasmina za vas?

Kakav je vaš način života – užurban ili miran? Boravite li često na otvorenom, bavite li se nekim sportom? Često ste doma i omiljena vam je aktivnost gledanje serija? Imate li hobi na koji često trošite većinu svog vremena? Sve su to pitanja koja će vam pomoći da donesete odluku o pasmini. Pasmina se ne bira na temelju kriterija je li vam pas sladak i simpatičan već trebate proučiti karakteristike svake pasmine koja će vam puno reći o karakteru psa.

Koliko dnevno imate vremena?

Iako nije svaka pasmina ista kada se radi o šetnji i brizi, bez obzira na pasminu potrebno je odvojiti vrijeme svaki dan za šetanje, druženje i maženje sa svojim ljubimcem. Neke pasmine zahtijevaju više dnevnih aktivnosti – duže šetnje, istrčavanje, igranje pa je briga o njima puno veća.

Ako puno putujete i gotovo vas nikad nema kod kuće onda nije vrijeme za udomljavanje. Radije pričekajte bolji trenutak u životu kad ćete mu se moći više posvetiti.

Imate li dovoljno financija za skrb i njegu?

Udomljavanje zahtjeva i odvajanje određene svote financija i ta svota ovisi čak i o pasmini. Veći pas znači i veće troškove, posebno po pitanju hrane. Neki od troškova na koje morate biti spremni su hrana, obavezna cijepljenja, igračke, grooming, oprema za dom i šetnju pa sve do onih izvanrednih – ozljede, i bolesti.

Neki se troškovi ne mogu predvidjeti i zato je važno da budete spremni na financijske izdatke.

Kako bi budući vlasnici donijeli pravu odluku kada je o udomljavanju pasa riječ poznati brend vodke Tito’s vodka redovno prikuplja novac i pomaže skloništima pasa u Hrvatskoj. Slogan brenda Vodka for dog people snažno označava brigu prema psima i udomljavanju kako bi zajednica vlasnika i pasa bila ispunjena s mnoštvom veselih repića i osmijeha.

Na nedavno održanom Festivalu pasa svih rasa u Zagrebu svi posjetitelji imali su priliku uživati na Tito’s corneru u koktelima pripremljenima s Tito’s vodkom.  Prodajom koktela prikupljena su i donirana sredstva u humanitarne svrhe za pomoć Zakladi Beštie iz Splita.

No, kokteli nisu bili jedini unikatni proizvod u Tito’s corneru, na kojem se prikupljao novac za ovu plemenitu akciju. Svi posjetitelji po prvi puta su imali priliku staviti ruke i šape na limited edition majice i platnene torbe unikatnog dizajna, ostvarenog u suradnji Tito’s vodke s hrvatskom dizajnericom Ana Mariom Ricov. Ovaj doggie merch pokazao se kao pun pogodak jer su pomoću njega također skupljena sredstva za pomoć Zakladi Beštie. Svekupna donacija za udrugu Beštie iznosila je 2433 eura

Osim prikupljanja sredstva Tito’s vodka sudjeluje i u potpori i osnaživanju skloništa i pruža pomoć u obliku savjetovanja, priprema raznih radionica i sponzoriranju događaja koji podupiru udomljavanje pasa.

Odgovorite sebi iskreno na ova 3 pitanja, potražite savjet u skloništu za pse i tada donesite pravu odluku o udomljavanju.