Isprobajte super recept za fine čoko brownie s borovnicama (s dva PiP meda s aronijom)

Svestrana osječka profesorica psihologije Irena Pavela Banai, usput i ljubiteljica rekreativnog trčanja i bicikliranja te food enthusiast, podijelila je s nama svoj recept za čoko brownie s borovnicama, uz dodatak PiP meda s aronijom. Odlični kolačići su, ako izostavimo čoko kapljice na kraju, u potpunosti veganski – bez jaja, maslaca, ulja i dodatnog šećera. Cijela smjesa ima oko 1.400 kalorija, a jedan kolačić od 90 do 100, ovisno o veličini.

Pomiješati suhe sastojke:

– 200 g pirovog brašna

– 1 žlicu cimeta

– 2 žlice sirovog kakaa

– 1 žličicu sode bikarbone

Pomiješati mokre sastojke:

– 100 g datulja prelivenih s 1 dcl vruće vode i izmiksanih u pastu

– 3 žlice PIP Meda hrvatskih pčelara bagrem

– 3 dcl biljnog mlijeka po izboru (ovdje je zobeno)

Sjediniti suhe i mokre sastojke i dodati 100 g borovnica u smjesu. Staviti u manji kalup (npr. 24×18 cm) i posipati dodacima po izboru. Ovdje:

– nasjeckani indijski oraščići

– sjemenke konoplje

– malo goji bobica

– čokoladne kapljice

Peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.