Imate li ideju koja je najinovativnija nautička kompanija na svijetu? Mi smo saznali!

Garmin, najveći i najinovativniji proizvođač nautičke elektronike imenovan je proizvođačem godine već sedmu godinu zaredom od strane članova udruge National Marine Electronics Association (NMEA) na godišnjem poslovnom sastanku i dodijeli nagrada koja se održala u Orlandu u Floridi 23. rujna.

Ugledna nagrada Proizvođač godine daje priznanje najpoznatijoj tvrtki u industriji nautičke elektronike za izvrsnost u proizvodima i podršci u tom području.

Garmin je također nagrađen s pet nagrada NMEA Product of Excellence za višenamjenski zaslon (MFD), autopilot, sigurnost, multimedijsku zabavu i mobilne aplikacije. Za ove nagrade glasaju trgovci NMEA -e koji su specijalizirani za ugradnju nautičke elektronike, kvalificirani NMEA tehničari i proizvođači pomorske elektronike.

Ovogodišnje NMEA priznanje uključuje:

  • Multifunkcionalni zaslon – GPSMAP 8616xsv; ovaj 16-inčni ploter s prikazom u punom HD-u dolazi unaprijed instaliran s najnovijom obalnom kartografijom BlueChart g3 i kartama LakeVü g3 s integriranim podacima Navionics i tehnologijom Auto Guidance. Ovo je Garminu sedma uzastopna nagrada u ovoj kategoriji.
  • Autopilot –Osnovni komplet Reactor™ 40 za hidrauličke sustave sa SmartPump pumpom v2; prvi Garmin sustav rekreacijskog autopilota koji je koristio AHRS tehnologiju i može se pohvaliti upotrebljivošću, fleksibilnošću i mnogim drugim značajkama koje se pokazuju vrijednima za svako plovilo. Devet godina zaredom Garmin je osvojio prvo mjesto u kategoriji autopilota.
  • Sigurnosni uređaj – GPSMAP 86i; s vrhunskim nautičkim ručnim uređajem inReach nautičari mogu ostati u kontaktu – bez obzira na udaljenosti od obale – i po potrebi pokrenuti SOS u globalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24 sata dnevno, putem Iriduma satelitske mreže. GPSMAP 86i unaprijed je opremljen obalnom kartografijom Bluechart g3 i može se povezati s ugrađenim Garmin ploterima i instrumentima za strujanje podataka o plovilima u stvarnom vremenu radi dodatne svijesti i praktičnosti.
  • Multimedijska zabava – Fusion Apollo RA770; ovaj nautički sustav zabave bio je prvi svjetski nautički stereo uređaj s ekranom osjetljivim na dodir, besprijekornim prijenosom visokokvalitetnog zvuka putem glazbene aplikacije i softvera AirPlay 2 tvrtke Apple. Ovo je Garminu šesta uzastopna pobjeda u ovoj kategoriji.
  • Nautička aplikacija – ActiveCaptain; besplatna mobilna aplikacija za nautičare, ActiveCaptain pruža besprijekoran sustav upravljanja sadržajem s pristupom kartografiji, automatskom isporukom najnovijeg dostupnog softvera, mogućnostima planiranja izvan plovila, povezanim uslugama i još mnogo toga. Time se Garminov pobjednički niz u ovoj kategoriji produžuje na sedam godina.

Garmin je također uvršten u Top 10 najinovativnijih nautičkih tvrtki za 2021. od strane Soundings Trade Only. Ova nagrada odaje priznanje naprednim tvrtkama koje mijenjaju budućnost nautičke industrije kroz nove inicijative, procese, tehnologije i drugo. Garminu je ovo četvrta godina zaredom da se nalazi na ovoj prestižnoj listi inovativnih tvrtki.