Budite i vi super junak i pomozite Krijesnicama da svijetle još jače

ONI 2024. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.  Autori radova na temu Super junaci koje možete uokviriti za sebe ili pokloniti dragim osobama su etablirane umjetnice i umjetnici: Zvonimir Haramija Hans, Orla Bird, Ivana Geček, Klarxy, Plava Marelica – Marica Mačkić, Imelda Ramović, Yaya, Erol Sjajni, Mane Mei – Mario Miličić, Andi Soto, Danijel Žeželj, Franka Tretinjak i Petra Sučić Roje.

‘Drago mi je da će ovaj projekt doprinijeti nešto korisno i lijepo pogotovo kad se radi o djeci. Smatram da bi trebalo biti puno više ovakvih akcija i nadam se da u budućnosti i hoće’, izjavila je Yaya, jedna od 13 umjetnica na kalendaru ONI 2024.

I ove godine kalendari su tiskani u svega 300 primjeraka, a prodaju se po cijeni od 30 eura od čega se čak 20 eura odvaja za donaciju. Prodajom svih 300 kalendara prikupilo bi se 6.000 eura za donaciju udruzi Krijesnica, čemu se pridodaje 1.300 eura koje je osigurala Grupacija Fortenova otkupom radova svih umjetnika.

‘Iznimna nam je čast biti dio projekta ONI te i na ovaj način podržati Udrugu Krijesnica, ali i rad mladih umjetnika. Smatramo da je tema kalendara vrlo znakovita jer za nas su svi okupljeni oko Udruge Krijesnica, a posebno njeni korisnici, upravo to – Super junaci. Drago nam što ćemo osigurati i da originali radova umjetnika budu donirani Udruzi Krijesnica da ih trajno podsjećaju da su udruga životnih super junaka’, izjavila je direktorica Marketinga i ESG-a Fortenova grupe, Marina Burazer.

Kako biste došli do svog primjerka, dovoljan je klik na www.djelovanje.hr gdje možete rezervirati ONI 2024 kalendar. Kalendari će biti dostupni za preuzimanje od 13. prosinca 2023. u baru Botaničar, gdje će se 12. prosinca u 19:30 održati otvorenje izložbe ovih iznimnih radova.

Nenamjenske donacije u Krijesnici su važne jer njima pokrivaju troškove koje ne mogu pokriti iz namjenskih sredstava ili ih jednostavno nemaju dovoljno. Sredstva koja se prikupe projektom ONI omogućuju Krijesnici da svakodnevno odlazi na pedijatrijski hematoonkološki odjel i širi svoje svjetlo među oboljelom djecom, njihovim roditeljima, medicinskim sestrama i liječnicima.

Podržite mlade umjetnike i brendove te zajednički pomozimo da svi ONI u udruzi Krijesnica malo lakše i jače svijetle. Naručite svoj(e) klikom na  www.djelovanje.hr. Odaberite dar koji spaja ugodno s plemenitim za pod bor ili za sretnu 2024. svojim najmilijima, zaposlenicima i partnerima. Pridružite se svima koji su se velikodušno uključili u akciju.

Uz lijepi kalendar s 13 ilustracija koje možete uokviriti, kalendar uključuje i ONI 2024 karticu – voucher s popustom na kupovinu kod 9 partnera. Partneri ovim putem podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi, a oni su: Abrakadabra webshop, Agrolaguna, Garden Brewery, Kae To, Korica, Kultura prehrane, Nami Electric Croatia, People2People i Printly Alfacommerce.

Kalendar je otisnut na mat printu s perforacijom što znači da sve ilustracije možete koristiti, uokviriti za sebe ili pokloniti nakon što ste ih kroz cijelu godinu gledali znajući da ste nekom pomogli. Print kalendara je kao i proteklih godina po prijateljskoj cijeni vrhunski odradio Cerovski Print Boutique, a okvire za izložbu velikodušno je sponzorirala najstarija zanatska radnja za uokvirivanje u Zagrebu, Robinšćak u Palmotićevoj ulici.