Zima, dekica i savršena kava uz jednostavni recept za topli užitak

Zimi se najviše veselimo malim ritualima koji nas griju iznutra i izvana – trenucima provedenim pod toplom, mekanom dekicom, uz svijeće, omiljenu seriju i mirisne napitke. U tim trenucima, kava postaje mnogo više od običnog pića – ona je naše  utočište, trenutak mira, ili pak užitak koji dijelimo s najdražima. Ponekad je to slatki spoj kave i deserta, koji nas razveseli nakon napornog dana, a ponekad nešto što nas nježno razbudi i pripremi za užurbani dan pun obaveza.

Ostanite kod kuće i napravite svoju adventsku čaroliju. S pravim receptima i aparatom za kavu poput Rivelia uređaja koji donosi okus profesionalnog bariste u vaš dom, svaki dan može biti poseban. Stoga predlažemo recept za zimske kave koji će vas inspirirati da stvorite vlastiti adventski trenutak u udobnosti doma.

Chocolate Hazelnut Mocha

Ovaj slatki napitak kombinira bogatstvo čokolade, orašastih okusa i snažnu kavu, stvarajući savršen zimski užitak.

Sastojci:

  • Dupli espresso (60 ml)
  • 1 šalica punomasnog mlijeka (ili mlijeka po želji)
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice šalice čokoladnog namaza od lješnjaka
  • Šlag
  • Naribana čokolada (po želji)

Priprema:

Prvo pripremite espresso pomoću svog aparata za kavu. Iskoristite opciju za savršeno podešavanje temperature kave. Zatim ulijte espresso, mlijeko, šećer i namaz od lješnjaka u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri. Miješajte dok se namaz ne otopi i svi sastojci sjedine i na kraju napitak ulijte u željenu šalicu i ukrasite šlagom i naribanom čokoladom.