Treba li vam u ovo predblagdansko vrijeme ideja za neki brzi snekić za goste ili (redovito) trenirate pa vam treba neki energetski boost, evo ideje nutricionistice i gastro blogerice Ane Kokolek kako u manje od sat vremena pripremiti no bake energetske pločice i servirati ih gostima. Zdrave, hrskave i spremne za konzumaciju bez paljenja pećnice, sigurno će navući osmjeh na lice svima okupljenima oko vašeg blagdanskog stola.
Sastojci:
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 1 šalica krupnih zobenih pahuljica
- 3 jušne žlice mljevenih lanenih sjemenki
- 3 jušne žlice chia sjemenki
- 2 jušne žlice suncokretovih sjemenki
- 2 mjerice whey proteina od čokolade
- 0,5 šalice nasjeckanih badema
- 2 čajne žličice kakaa
- Pola šalice čokoladnih kapi (možete i nasjeckati tamnu čokoladu)
- 4 jušne žlice kikiriki maslaca
- 1 jušna žlica kokosovog ulja
- 1 dcl javorovog sirupa
- 1 dcl mlijeka
Priprema:
Sve suhe sastojke osim čokolade stavite u jednu veliku posudu, dobro izmiješajte i stavite sa strane. U drugu posudu stavite kikiriki maslac i kokosovo ulje te kratko na 30-tak sekundni stavite u mikrovalnu na srednje jaku temperaturu kako bi ih omekšali. Dodajte javorov sirup i mlijeko i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Pomiješajte sa suhim sastojcima i kada se smjesa sjedini, dodajte komadiće čokolade (ili čokoladne kapi). Ako vam je smjesa presuha, možete dodati još mlijeka.
Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalup za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje (ovo je isključivo zbog lakšeg vađenja smjese iz kalupa). Ostavite u hladnjaku 15 minuta kako bi se smjesa stisnula. Izvadite smjesu iz kalupa i režite na pločice željene veličine.